Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Machu,dávám vám karmu za uvedené návrhy,

ale nepřidám vám hlas ve volbách!

Chybí vám v programu zákon o závazném Obecném referendu občanů.

Je to trochu divné,

když tvrdíte, že jste Strana svobodných občanů

a přitom odmítáte občanům právo na přímé rozhodnutí o jejich budoucnosti

a dobře víte,

že případné odmítnutí Muslimské migrace, nebo vystoupení z EU a jiné závažné kroky mohou politici prosadit v EU, jen na základě rozhodnutí občanů v závazném referendu!!!

1 1
možnosti
Foto

toho jsem si ani nevšiml...

1 0
možnosti

Až na bod pět celkem souhlas. Pětiprocentní hranice by měla zůstat zachována. Pokud ji některé strany nepřekročí, je to jejich chyba.

0 4
možnosti

Oceňuji, že jste aktivní na zdejším blogu, je to odvaha. Mrzí mě, že v poslední době je často propírána Ústava ČR a Listina základních práv a svobod, jenže je to potřeba.

Zákon o politických stranách je skutečně drastické omezení soutěže politických stran a přesně zapadá do výčtu mnoha buzeračních zákonů vydaných současnou vládou. Zrušení zákona je namístě. Souhlasím také s tím, že v parlamentu mají být ti naši zástupci, kteří dostanou nejvíc hlasů bez omezení procenta a mohou se slučovat do stran pokud mají stejné, nebo hodně podobné názory. Preferuji jednotlivce před stranami a byl bych rád, aby tam seděl každý poslanec sám za sebe. Současný systém, kdy vedení strany (nebo jeden člověk) rozhodne a ostatní se musí podřídit, nedává žádný prostor odlišným názorům, které jsou vždy pro konečný výsledek prospěšné, a to zejména když jsou opačné vůči většině, upozorňují totiž na možné chyby. Nedivím se prohlášením, že parlament je "žvanírna", dopředu bývá často rozhodnuto a vystoupení je pak jen divadlo, výsledek nezmění ani dobrý řečník s perfektními argumenty. Místo srozumitelných zákonů pak máme paskvily v praxi nepoužitelné, drahé a obtěžující.

Politici mají být tak dobře odměňováni, aby ze svých příspěvků byli schopni udržet chod strany, ve které se dobrovolně sdružují. Žádné finanční dary (dotace) z venčí. Každý občan i firma má mít možnost propagovat politickou stranu bez omezení, vhodným způsobem, na svůj účet a spravit o tom viditelně veřejnost. Odhalené skryté sponzory pokutovat minimálně ve výši vložených skrytých prostředků do kampaně.

Volit vás nebudu, přesto přeji hodně úspěchů.

0 0
možnosti
Foto

Demokracii je možno zlepšit metodami přímé demokracie, kdy se občané vyjadřují přímo, bez zprostředkování pomocí volených zástupců. To pak není třeba ani rušit nedemokratický 5% limit.

0 0
možnosti
Foto

Já s tím souhlasím, jenomže jak to chcete technicky udělat... Taky jsem byl toho názoru, jenomže je to:

1. Technicky těžko proveditelné

2. O státním rozpočtu by rozhodovala uklízečka?

0 0
možnosti
Foto

Blbost!

Nehledejte cestu, jak měnit jiné a přizpůsobovat zákony své potřebě.

Hledejte změnu v sobě, abyste byli zajímaví pro větší množství lidí, pak nebudete muset volat po účelových změnách zákonů.

To si snad opravdu myslíte, že jako předseda zmizíte do Bruselu a když se pak několikrát "ozvete" před volbami, tak vám voliči hojně půjdou na ruku?

Opak je pravdou.

3 4
možnosti

P24e93t69r 82M29a12c74h

5. 6. 2017 9:50

Samozřejmě, že Svobodní se musí přizpůsobit platným zákonům, aby uspěli a překonali 5% hranici. To ale nic nemění na tom, že ty zákony považuji za špatné - vyhovují velkým, poškozují malé. A budu je chtít zrušit. :)

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS