Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Takže když vyhrajete auto v hodnotě 500 tisíc a nezaplatíte vládě 75 tisíc korun, propadne auto v exekuci zpět státu : ) Vláda si od této nové daně z loterijních výher slibuje vybrat každý rok až 3,6 miliardy korun.

Zdroj: https://machpetrmach.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=720680

I když jsem Vám dal karmu, tak v tomto pravdu nemáte. Když vyhrajete auto, tak daň platí ten, kdo výhru vyplácí a daň se tzv. brutuje. To znamená, že auto za 500 se považuje za 85 % výhry. Není tedy reálně možné, aby po výherci nepeněžní výhry někdo požadoval daň. Na podstatě ostatního to však mnoho nemění.

0 0
možnosti
Foto

Pokud vyhrajete například auto ve spotřebitelské soutěži, tak z tohoto také musíte zaplatit daně, musíte si nechat ocenit výhru znalcem a vše uvést v daňovém přiznání.

0 0
možnosti

A o tom to je.

Taktika současné vlády tkví v tom, že má plnou hubu řečí, že poslušná média dělají této vládě hlásnou troubu a hlásají, jak všem přidá, zlepší vylepší.

A takticky se mlčí o tom, že veškeré kroky, ať jde o EET, zvýšení a kategorizace minimální mzdy, ale i přidání důchodcům a v neposlední řadě zvyšování daní, vedlo a povede ke zdražování.

Výsledkem pak bude pouze to, že u někoho nula s nulou pojde, někdo na tom dokonce prodělá.

Jediný, kdo na tom bude na oko profitovat, bude stát na vyších odvodech. A na oko proto, že zvýšená inflace povede ke znehodnocování měny.

Tak že gesta pro politické body, která nikomu neprospějí a někomu možná uškodí.

1 1
možnosti

P35e91t82r 67N36o55v16ý

15. 7. 2019 12:47

Jsme rádi, že se o nás staráte a vysvětlujete nám, jak máme různé věci chápat.

2 0
možnosti
Foto

Někdo to dělat musí, jinak by se z lidí stali otroci.

5 0
možnosti

Vidim světlo na konci daňoveho tunelu...

0 0
možnosti

Vyspělé země, například USA, mají progresivní zdanění zisků i příjmů a daň z nemovitostí až 2-3% ročně.

Česko má po vzoru Ruska nízkou rovnou daň ze zisku a příjmů a téměř nulovou daň z nemovitostí, a tak musí stát financovat jinými daněmi - na armádu máme dávat všichni 2 %HDP, na zdravotnictví, školství, policii, justici,... stát není zadarmo, ani ho nefinancuje Ježíšek.

2 20
možnosti

R61a16d79e58k 59K31o87h76u78t

14. 7. 2019 16:57

Pan Mach a jemu podobní by chtěli aby daně byly placeny adresně a na základě dobrovolnosti. A protože oni se o sebe umí postarat sami, nic po státu nechtějí, tak by neplatili nic, jen komerční zdravotní pojištění. A to co nejnižší, protože oni onemocní jen málokdy a velice levně.

2 20
možnosti

Daně slouží pouze k přerozdělování financí od soukromého subjektu který je vygeneroval a kterému jsou násilím odebrány k jinému soukromému subjektu který je spotřebuje a nijak si je přitom nezasloužil. Nikdy neslouží daně k obecnému blahu.

19 2
možnosti

Proto v částech Mexika, kde nesahá státní moc, vybírá daně mafie ;-D

1 1
možnosti

Ktera je to ta zeme, kde se nezvysuji dane? Utopia? Kazdy ekonom vi, ze se zlepsuje ekonomika pomoci snizeni dani a kazdy vi, ze poslednich cca 60 roku se dane pouze zvysuji.

2 1
možnosti

Pěkná lež, zde máte konkrétní příklady snižování daní ve světě v posledních letech, týká se to hlavně zemí u kterých po snížení daní následovalo výrazné hospodářské zlepšení:

V roce 2007 Kolumbie snížila sazbu daně z příjmů z 38,5% na 24%. Kolumbie také snížila daně z příjmu právnických osob v úsilí o to, aby se země stala pro investory atraktivnější.

Chorvatsko následovalo celosvětový trend snižování daňových sazeb, když v roce 2010 snížilo daň z příjmů ze 45% na 40%.

Egypt, před deseti lety měl Egypt sazbu daně z příjmů ve výši 34%. V roce 2007 země snížila daně na 20% a zůstala na této úrovni až do roku 2014, kdy zvýšila daně na 25%. Ale v loňském roce klesly sazby na 22%, což z Egypta učinilo jednu z nižších daňových jurisdikcí.

Estonsko - v této pobaltské zemi jsou velmi nízké daně z příjmů právnických osob, ale také daně z příjmů. V roce 2015 Estonsko snížilo svou již tak nízkou sazbu daně z příjmů fyzických osob z 21% na 20%.

Gibraltar snížil svou daň z příjmů ze 42% na 40%, toto snížení ale není nic v porovnání s nedávným snížením daní pro podniky. Gibraltar, který již má daňovou jurisdikci pro mezinárodní obchodní společnosti, nedávno snížil daně pro společnosti podnikající v zemi z 35% na 10%.

Lotyšsko snížilo daně na všech úrovních, včetně daně z příjmů fyzických osob. V roce 2015 země snížila daň z příjmu o další jedno procento, z 24% na nejnižší dosavadní úroveň 23%.

Lesotho je vnitrozemská země obklopená Jihoafrickou republikou. Lesotho snížilo daň z příjmů fyzických osob z 35% v roce 2014 na 30% v roce 2015.

Malajsie nejen snížila daně pro podniky, ale i pro jednotlivce. V roce 2015 tato země snížila daň z příjmů fyzických osob z 26% na historické minimum 25%.

Nový Zéland - pokles z daňových sazeb ve výši 39% v roce 2008 na současných 33% sazbu daně z příjmů.

Panama snížila v roce 2010 daně z 27% na 25%. Pro mnoho lidí v USA je Panama již dlouho přitažlivým místem pro odchod do důchodu. V roce 2009 Polsko snížilo daň z příjmů o 8%. I Švédsko snižuje

1 0
možnosti

V zásadě v žádné z těch daní nevidím problém, přestože se mě dotknou. A co se týká toho plynu pro kotelny, tak se jedná pouze o narovnání, není důvod, aby společné kotelny daň platit nemusely a lidé co mají svůj kotel ano.

2 18
možnosti

Mimochodem, daň na alkohol by se nemusela zvyšovat, kdybychom si dali celospolečenský závazek, že zvýšíme jeho konzumaci. :-)

8 1
možnosti

Typický Mach. Člověk by s ním i v ledasčem názorově souhlasil, ale pak se vždy projeví psychopat, který není schopen kontrolovat svoje ego a vyblije nějaký populistický bábol typu "slušný politik nikdy nezvyšuje daně".

5 14
možnosti

:-) Nevím, jestli vždy, ale tahle věta je fakt masakr, a to se považuji za skalního pravičáka.

3 0
možnosti

Obecně mi to levičáctví samozřejmě leze krkem, ale zrovna digitální daň je, myslím si, krok správným směrem.

3 1
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 32,93
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky