Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P37a35v16e25l 14Ř87a85p31e58k

9. 11. 2013 20:44

Cílem celé akce je násilné zavedení Eura a tím i politické ovládnutí této země.

1 0
možnosti

P81a98v74e56l 40Ř33a73p41e89k

9. 11. 2013 20:33

Souhlas, ale je to ještě moc mírně řečeno. Stal se zločin, po solárech, biopalivech, příspěvcích na bydlení jeden z největších v naší novodobé historii. Jedním rozhodnutím byli lidé okradeni o miliardy. Všichni by si měli uvědomit, že jsme jen onuce v rukou samozvané elity, která z hodiny na hodinu může vše obrátit naruby. Je nejvyšší čas omezit moc státu.

2 1
možnosti
ZK

Z29d88e93n94a 83K15o90č15í

9. 11. 2013 16:21

Jsem se pobavila, když první komentáře sdělovacích prostředků zněly, že ČNB zahájila operace k posilování měny a nikoliv k jejímu oslabování. ;-D

Pokud bychom měli EURo, stejně jako němci, či Slováci, nemuseli bychom se takovými prkotinami vůbec zabývat. ;-)!!

1 5
možnosti

P26a32v38e46l 71Ř28a31p34e78k

9. 11. 2013 20:36

To je pravda, takové prkotiny by byly zanedbatelné ve srovnání s tím, že bychom povinně přispěli třeba na Řecké důchody, které jsou několikanásobkem těch našich. Vás asi z těch naivních představ vyléčí až tvrdá realita. Přijde to, nebojte. Pak se vám uleví.

2 0
možnosti
PK

Čekal jsem něco sofistikovanějšího než primitivní poučku ekonomie v mateřské škole jako nadpis.Jinak by jste mohl o umělém snižování kurzu jít něco pohovořit do Číny která to dělá 20let a tím vytlačuje konkurenci z celého ostatního světa.Ale na našich 10mil.obyvatel si nepříjdou ,my budem trdí i tvrdou korunou;-D

3 2
možnosti
MB

Čína nad sebou nemá nesmyslná pravidla z EU, tak si může dělat prakticky co chce.

0 0
možnosti
MZ

Kromě "Umělé oslabení koruny povede k tomu, že stát zvýhodní jedny na úkor druhých." by k tomu bylo třeba skupinu "dobře informovaných", která se na změně kurzu ze dne na den neskutečně napakovala.

2 0
možnosti

Není pravda. Stejný obchod, Adam si kupuje od Boženy 1tis Euro a prodává jí Kč. Dvě situace:

1) Tržní (relativně) - Adam kupuje od Boženy 1tis Euro za 25tis.

2) Po intervenci: Adam kupuje od Boženy 1tis Euro za 27tis.

Výsledek? Na intervenci Adam prodělal (protože utratil od 2tis více) a Božena vydělala (získala o 2tis Kč více, než v prvním případě). Tedy ČNB zvýhodnila Boženu na úkor Adama.

0 0
možnosti
MK

Vzkaz Williama Walace Petru Machovi (Braveheart - 01:36:44):

"Men don't follow titles. They follow courage. Now, our people know you. Noble and common, they respect you. And if you would just lead them to freedom they'd follow you.

And so would I".

0 0
možnosti
Foto

Režim ekonomicky zkrachova a nyní se hojí na vkladech občanů. Zzvyšování DPH již není politicky průchodné, proto následuje měnová reforma. S využitím zkušeností z roku 1953 a 1991 bylo přistoupeno k postupnému procesu, každý rok bude nominálně devalvována koruna Rv

3 1
možnosti
JL

Naprostá většina výrob v ČR je závislá na dovozech. Suroviny jako ropa, plyn, železná ruda, výroky jako ložiska, různá těsnění, spojky a týká se to i potravin. Firmy, které vyváží tyto výrobky potřebují buď přímo do výroby, nebo zprostředkovaně - doprava. Takže mi nějak uniká smysl toho kroku. Vývozcům stoupnou náklady na suroviny, materiál i dopravu, po nějaký a to velmi krátký čas, setrvají mzdové náklady. Ovšem mnohonásobně víc prodělají ti výrobci, kteří mají nasmlouvané dodávky ze zahraničí, protože mají zakalkulované ceny a v těch intervence ČNB zcela jistě není. Takže pan Mach má pravdu, vývoj kurzu se má ponechat na trhu.

5 1
možnosti
Foto

Kecy o podpoře exportu jsou blbost, jediným rozumným (a pravděpodobně i pravým) důvodem k tomuto kroku je riziko deflace, což by byl opravdu průšvih. Zbytek někdo zkusil občanům podat "pozitivně", ale kulhá to.... Radost z toho nemám, ale platí-li předchozí, pak jde o rozumný krok (a jeden z vůbec mála možných) ;-)

4 1
možnosti
RK

Z deflace bych strach neměl. Ten důvod tohoto kroku je jediný a Singer o něm mluví dlouhodobě. Nakonec i dneska je to v prohlášení. Zdá se mu že lidé mají moc peněz, škudlejí a nechtějí utrácet, tak je potřeba jim jejich peníze znehodnotit s naivní představou, že začnou houfně utrácet. To se pochopitelně nestane, takže se to mine účinkem. Maximálně to posílí komunisty, odbory a odpor vůči koruně.

4 2
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 34,93
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky