Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IK

Dítě smí mít jen ta/ten, kdo je před početím provdaná/ženatý. Děvčata, bud´te ostražitá a vstupujte do manželství zásadně jako panny. Tím odlehčíte sociálnímu státu, který jen subvencuje nevázané souložení.

Jako zodpovědný občan a kritik vysokých státní sociálních výdajů mohu doporučit masturbaci, která má být také zábavná a v každém případě bude snižovat státní náklady, kromě toho jako vedlejší efekt posiluje svaly a podporuje prokrvení. Stát ušetří v každém případě.

0 0
možnosti
Foto

Rodina a manželství jsou přece úplně rozdílné věci. Zdravě myslící člověk nepotřebuje papír na to, aby věděl, že svou drahou polovičku nemůže (ani nechce) jen tak nechat na ulici, nebo na krku děti, že se má chovat solidárně, slušně a být k druhému upřímný. Zvlášť, když už spolu mají děti. Všechno je o komunikaci a spolupráci a na to, abych takhle s partnerem fungovala nepotřebuji žádat stát o povolení.

Sociální dávky jsou tak těžko dostupné, že považovat je za významnější zdroj problémů v rodinách mi přijde zcestné. Pokud nejste úplně na dně, nebo nemáte v malíku všechny vychytávky a kličky (a to normální člověk fakt nemá), tak nedostanete nic, kromě povinného rodičovského příspěvku. Já třeba neměla ani mateřskou.

Prostě nemám pocit, že by chování státu jakkoli mohlo za současný stav pojmu rodina a taky si nemyslím, že by to bylo tak kritické. Kritické je to, že lidi v dnešní době si neumí a nechtějí najít čas na diskuzi a konstruktivní řešení problémů a už vůbec nechtějí věci něco obětovat.

0 0
možnosti
Foto

Když už společenským vědám nerozumím pane Machu, tak o nich nepíšu. To je jako hypotéza dokazující, že tam, kde se pije víno lidé nepáchají tolik sebevražd. Ano to je pravda, ale ne kvůli vínu, ale kvůli slunci, co to víno potřebuje. Vymyslet si silnou hypotézu, nedomýšlet její slabé stránky, nedokázat její platnost, ale hodně z ní vyvozovat - typický znak amatérismu.

0 0
možnosti
Foto

... nebo profesionální demagogie a manipulátorství

0 0
možnosti
FD

Ještě štěstí,že přišel po r.1989 kapitalismus a že dal všechny ty,do té doby rozvrácené rodiny, dohromady.

1 4
možnosti
Foto

J82i23ř46í 24R15o35h18a79n

15. 6. 2015 20:30

Stále nám vládnou socialisti.

4 1
možnosti
MS

Náš stát se do 5 let přejmenuje na Jánošíkova republika. Osvícení Jánošíkové budou všem, co něco mají brát, a dávat všem, kteří jsou podle nich chudí.

6 1
možnosti
MS

doplňuji, až budou chudí všichni, mimo pár miliardářů. Jako ve středověku.

3 0
možnosti
JZ

Žádná vláda tady pro rodinu neudělala nic. Ta Sobotkova o tom jenom kecá !! Důležité je mít na svoje děti čas a mít práci která tu rodinu uživí . Cenu práce tady přistěhovalci z jiných zemí tlačí níž a níž. To je špatně . Problémy se hned řeší rozchodem . To je taky špatně . Peníze se nacpou uprchlíkům , než by se pomohlo rodinám , invalidům a důchodcům !!

11 0
možnosti
VS

Společné zdanění manželů, s tím spojené eventuální dávky a přídavky na děti, stejně jako organizace zdravotních pojistek a sociálních odvodů. Pokud bude definice rodina - nerodina jasná a pro úplnou rodinu budou hovořit výhody, pak to bude fungovat. peněžně. Ani to ovšem nezabrání  mizerné výchově-

Být " papírově" tzv,. samoživitel ( to slovo se mi vůbec nelíbí) se musí nevyplatit !

3 1
možnosti
JR

J97a21n 72R59á97ž

15. 6. 2015 14:58

Trefil jste to! Stírání rozdílu mezi sezdanými rodiči a nesezdanými začal rozvrat systému, který obohacoval Evropu po staletí. Rodina, jako samosprávný sociální a ekonomický celek, byl vždy základem

3 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 34,93
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky