Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P43a18v77e21l 53A83n89t57o16n

23. 6. 2014 10:53

Nachápu proč se tu diskutuje o plošné povinné vojenské službě, když ji NIKDO nenavrhuje. Navrhovaná úprava zákona se týká pouze možnosti příležitostného odvodu v případě nutnosti i před vyhlášením stavu ohrozeni. To je jedina zmena - možnost to udělat PŘED vyhlášením stavu ohrožení.

1 0
možnosti

Tak jsem si lehce prolítnul diskuzi a vidim tu u zastánců povinné vojenské služby dva hlavní myšlenkové proudy a těžko říct, co je větší blbost.

1) Vojna z vás udělá chlapa.....No to že se nadává na mladší generaci je věčný evergreen s kterým nic neuděláte. Nevím, jestli pro někoho rok v kasárně bude nějvětším životním přínosem. Výchova je záležitost rodičů a pokud je někdo v pětadvaceti maminčin mazánek nebo má břicho, že si nevidí na nohy, je to jeho problém, ne váš. Armáda je na obranu státu, ne výchovný ústav.

2) Obrana vlasti by měla být povinná a nejde se z toho jen tak vyvlíknout.....Svou povinnost už vlastně plníme (včetně těch, co byste chtěli nahnat do kasáren bránit vlast) odváděním daní, z kterých je placená profesionální armáda. Zde je spíš na místě diskutovat, zda je efektivnější bránit se menší plně profesionální armádou se špičkovým výcvikem nebo tu mít masu vojáků se základním výcvikem. A vzhledem k tomu, že Rusko ukazuje, že moderní válka se nevede tak, že pošlete hordy vojáků v maskáčích se samopalem do útoku, preferoval bych spíš plně profesionální armádu. Nehledě na to, že kromě samotné války na bojišti se vede např. i paralelní informační válka, kde může armáda s klidným srdcem využívat i civilní ajtáky, co neviděli kasárny asni z autobusu.

2 0
možnosti
Foto

Chybí jim peníze, které rozkradli při objednávkách Casy, Pandurů a další techniky a rádi by měli zase vojáky skoro zadarmo.

2 0
možnosti

Povinná vojenská služba by sa mladým hochum hodila ako soľ. Stačil by intenzívny výcvik na pol roka.

Ak nejakého mladého muža v minulosti rodičia rozmaznávali, tak sa aspoň na vojne prebudil. Dnes zostáva takýto muž - na jeho škodu - neprebudený ešte dlhééé roky.

Obrana vlasti by mala byť prirodzenou povinnosťou. A nie z toho robiť vychcálkovství... Niet lepšieho príkladu ako je Izrael.

2 0
možnosti

P95a53v76e68l 72K16u32r77a59l

21. 6. 2014 13:58

Nic jako "vlast" pro mne neexistuje. Existuje pouze a jenom stát - administrativně správní jednotka která ná SLOUŽIT občanům. 

Ne že občani budou sloužit jí.

S nějako "vlast" si prosím strčte někam. Nic takového neuznávám a uznávat nebudu.  a rozodně kvůli tomu nebudu běhat 100 metrů.

Pokud se někdo chce s "vlastí" identifikovat je to jeho věc ale mne do toho netahejte. Pro mne je to iracionální nesmysl postrádající jakoukoli logiku a užitečnost.

2 0
možnosti

Dopadlo by to určitě tak, že by jeden den nastoupili a druhý den šli na marodku pro neschopenku, aby jim běžely peníze. A proč by to dělali, když mají máma hotel? A pochopili by takoví mladí, co je to rozkaz? Vždyť i v Afganistánu vojáci diskutovali s velitelem, zda půjdou do stráže či ne a vymlouvali se, že na to nebyli cvičeni..

1 0
možnosti

P92e47t47r 94H16á64l15a

22. 6. 2014 8:46

Ohledně Afghánistánu máte mylné informace, pokud je mě známo, tak český velitel operace prostě operaci odvolal pro nerealizovatelnost, na což měl plné právo a bylo to zcela v jeho kompetenci. Ale myšlenka na uvažující vojáky se naší vládě nezamlouvá, tak tu jednotku radši zrušili, i když to byla elita. A média taky šla radši po našich, než aby vylíčila dementního Holandského velitele, co chtěl naše poslat dost možná na smrt.

0 0
možnosti

Souhlas: Jděte na vojnu, účastněte se po základním výcviku i dlaších cvičení a získejte zbroják a třeba i řidičák (B,C atd..).

1 0
možnosti

Ne ! Poslal bych tam kluky který si dejme tomu za 3 rokypo studiu ještě nenašli práci !!!  To by byla motivace si práci najít !

0 0
možnosti

Hmm, nedávno byl rozhovor s nějakým vojenským představitelem, nevím jestli to jen hodně špatně podal, ale vyplynulo z toho že celá myšlenka za novými odvody je ta, že na vojnu se nehlásí technicky vzdělaní lidé (nebo málo) a armáda jim finančně prostě nemá co nabídnou. Odvod by jim tak vlastně umožnil povolat do služby lidi které by si jinak nemohli dovolit. A náhrady cha chá.

1 0
možnosti

J62a18k10u69b 35B13a85c46k40a

18. 6. 2014 13:20

Doufám, že pan Mach dodrží svůj veřejný příslib "Jestli bude zavedena dobrovolná služba v armádě, hlásím se do služby!" a hned zítra se přihlásí do aktivních záloh. Jinak je pouze dalším kecalem, co mluví o věcech, o kterých nemá páru.

4 2
možnosti

P20e57t65r 72P31á17v74e18k

19. 6. 2014 1:35

Kecalem jste především vy. AZ nejsou jen o výcviku a následném dobrovolném zapojení, ale o vcelku seriózní tříleté smlouvě která lze za URČITÝCH podmínek předčasně vypovědět.

O nějaké následném několikaletém závazku v blogu p. Macha není ani čárka.

1 0
možnosti

Pravice měla vždy hlavní hodnoty rodina a služba vlasti. Salonní pravice v podání pana Macha má jen hodnoty já, já, já ......

5 1
možnosti

Pravice řeší jen vztah občan-stát (omezením státu) a jestli máte rodinu a jste vlastenec je jim fuk.

Asi si to pletete pravici s konzervativci.

1 1
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 34,93
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky